Om ad downloade videoer med Mozilla Firefox

På denne side skal vi se på, hvordan man i browseren Mozilla Firefox kan aktivere en lille tilføjelse kaldet Video DownloadHelper samt installere et lille gratis konverteringsprogram, der kan konvertere videoformater, således at man kan downloade videoer fra YouTube og andre sites. Her er et link til en god instruktions video:

http://www.downloadhelper.net/tutorial.php?id=tbVu8DtSiDc

Du kan også følge nedenstående instruktion, som er til version 5.

 

Video Downloadhelper

 1. Åben Firefox og tryk på den orange knap oppe i venstre hjørne. Vælg underpunktet Tilføjelser.


   
 2. Skriv "video downloadhelper" i søgefeltet og afslut med Enter. Der kommer en række forslag op. Vi ser den ønskede tilføjelse figurere som nummer 5.


   
 3. Tryk på knappen Installer for at installere tilføjelsen.
 4. For at fuldføre ændringen skal du genstarte Firefox.

 

Free ConvertHelper

Selv om vi således har installeret DownloadHelper, så er det hensigts mæssigt at have et andet program, der er i stand til at konvertere de downloadede videoer til et hensigtsmæssigt format.

 1. Som ovenfor trykker du på den orange knap øverst til venstre og vælger underpunktet Tilføjelser. Under Udvidelser ser du, at Downloadhelper er installeret.


   
 2. Men der er også en knap med Indstillinger, og den skal du trykke på. I dialogboksen Indstillinger vælger du punktet Konvertering. Først ser du sandsynligvis et ret tomt vindue, men hvis du hakker feltet Konvertering aktiveret af, så kommer der en masse muligheder. Det skulle gerne se nogenlunde således ud: 3. Med rødt står der, at du skal installere en ekstern applikation for at kunne konvertere videoer. Heldigvis er der en knap Installer/opdater konverter. Tryk på den.
 4. Du bliver sendt hen på en Internet side, hvorfra du kan downloade ConvertHelper. Download den til din harddisk og installer programmet. Mens du gør det, er det klogt at lukke alle andre programmer, herunder også Firefox!
 5. Åben igen Firefox og gå igen ind i dialogboksen med indstillingerne for Downloadhelper, ligesom du gjorde ovenfor. Hvis alt er gået godt, skulle det gerne se nogenlunde ud som nedenfor, hvor du kan se at Firefox har registreret, at et konverteringsprogram er fundet:


   
 6. Du har muligheden for at trykke på Registrer konverter, hvis du vil betale for programmet og få nogle små fordele. Hvis du vælger ikke at gøre det, så er det gratis, men der vil vise sig et logo på de vidoer du downloader. Noget for noget!

 

Brug af DownloadHelper/ConverterHelper

Til sidst skal vi se, hvordan man benytter ovenstående applikationer. Lad os sige, at du står på en side med en video, fx på YouTube. Hvis du har installeret ovenstående tilføjelse med konverter korrekt vil du i værktøjslinjen se en ikon med en rød, blå og gul kugle, som roterer. Til højre for den er der en pil. Klik på den og du får nogle muligheder for at downloade i forskellige formater. Hvis du ikke er tilfreds med de muligheder, der viser sig, så vælg i undermenuen til undermenuen følgende punkt: Download & konverter.

 


Til Toppen | Forsiden | Matematik | Fysik